top of page

Verkeersboetes worden met 5% verhoogd


Heeft u een snelheidsovertreding begaan of gewoonweg een glas te veel op?


Al wat voor de zogenaamde onmiddellijke inning in aanmerking komt, wordt in 2017 5 procent duurder , aldus het kabinet van minister van Justitie Koen Geens.


Een boete van 50 euro wordt dus 2,5 euro duurder. Maar ook overtredingen zoals rijden door een rood licht vallen onder dit systeem. Dat kost u nu 165 euro, en slaat dus zo'n 8 euro op.


"Andere zaken stijgen ook in prijs, en boetes worden afgestemd op levensduurte", voert het kabinet-Geens aan. Ze komen zo ook meer in lijn met de boetes in onze buurlanden, luidt het nog.


Ook boetes die de rechter oplegt, worden duurder. Vandaag worden de bedragen die de rechtbank vastlegt, vermenigvuldigd met zes. De regering zou dat optrekken naar zeven, al wil men bij Geens enkel bevestigen dat er een stijging komt.


Een verhoging van zes naar zeven is alleszins hoog. Als een rechter je bij een vluchtmisdrijf veroordeelt tot een boete van 2.000 euro, betekent dat een factuur van 12.000 euro. Gaat het maal zeven, dan loopt het eindbedrag al op tot 14.000 euro. Maar ook onmiddellijke inningen die onbetaald blijven, zullen onder dit systeem vallen.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page